Zveřejnění kontaktních údajů

Jaké údaje si přeji zveřejnit na Raider.CZ?

Aby měli zájemci možnost kontaktovat kamarády z naší skupiny, bylo by dobré, abychom měli k dispozici nějaký seznam kontaktů.

Kontakty jsou však privátní záležitost a myslím, že pro většinu z nás je důležité, aby to tak i zůstalo. Někomu zkrátka nemusí  uveřejnění kontaktů vadit, zatímco jiný může souhlasit pouze se zveřejněním své přezdívky, či křestního jména.

Připravil jsem “zaškrtávátko“, v kterém může každý zakliknout, které údaje o sobě dovolí zveřejnit a které naopak považuje za ryze soukromé. Mějme na paměti, že čím méně toho o sobě zveřejníme, tím hůře budeme dostupní pro ostatní kamarády. Na druhou stranu by běžné zveřejnění privátních údajů mohlo znamenat jejich zviditelnění nejen pro kamarády, ale také pro všechny další návštěvníky stránek. Proto je viditelnost kontaktů omezena a zobrazí se pouze registrovaným návštěvníkům stránek, kteří sami zveřejní své kontakty, resp. alespoň mobilní telefon (protože jméno, nebo přezdívka kontakt není). Nikdy však nelze garantovat, že Vaše heslo nedopatřením získá nepovolaná osoba, případně že přímo někdo z nás neposkytne svoje přístupové údaje neregistrované osobě (doplnil jsem v tomto smyslu Naše pravidla), proto apeluji na opatrnost každého z nás při nakládání s těmito údaji.

Domnívám se, že i přes určitá rizika bychom o sobě měli (mohli) sdílet alespoň základní kontaktní údaje. Už jen proto, že občas každý z nás potřebuje poradit a tak shání kontakt na nějakého jiného Raideristu.

K jednotlivým údajům:

  • Abych věděl, kdo “klikátko” vyplnil, je nutné vyplnit horní údaje, plus email, protože systém Vám posléze Vaši odpověď zašle právě emailem (toto nesouvisí s veřejným zviditelněním Vašich kontaktů)
  • Níže v klikátku máte možnost zaškrtnout údaj, který povolíte mít na stránkách viditelný. Pro každý údaj je zřízeno samostatné políčko.
  • Osobně si myslím, že zveřejňovat ulici a číslo popisné nemá moc smysl, neboť jde o velmi privátní údaj a proto jsem ulici a číslo popisné mezi zaškrtávátka ani nedával.
  • Pokud jde o příjmení, nejsem si jistý, zdali bych jej zveřejňoval, a podobně si nejsem jistý nutností zveřejnění emailové adresy. Jde o to, že součástí emailové adresy je často právě i příjmení
    a pokud jej nechci zveřejnit, pak je emailová adresa velmi soukromá…
  • Kolonka “Avatar” je v klikátku doplněna spíše pro nově registrované uživatele. Všichni zaregistrovaní již vědí, že avatar (profilovou fotografii) mohou na stránkách mít. Neumím to sice v současnosti udělat tak, aby si ji doplnili sami, ale stačí mi ji poslat emailem a rád Vám profilovou fotografii do systému doplním.
  • Naopak kolonku “Co mohu udělat pro druhé” považuji za výborný nápad, na který mě přivedl jeden z nás (děkuji Kodiaku 🙂 ). Každý z nás dělá něco jiného, každý něco umí a každý může být něčím prospěšný svým kamarádům. Jeden je třeba skvělý mechanik motorář, jiný dobrý elektrikář a další může být třeba perfektní výtvarník, který pro ostatní dokáže navrhnout nějaký  obrázek, nášivku, samolepku, ap. Jeden třeba pracuje v dílně kde se chromuje, jiný třeba dokáže sehnat u nás nedostupné zboží a další je třeba šikovný čalouník, který umí přečalounit sedačku. Mezi námi mohou být kovoobráběči, brašnáři, nebo třeba svářeči… Když je potřeba něco vyspravit, hodit se může všelicos. Jak se říká – “Jednou pomužeš Ty mně, podruhé já Tobě…” 🙂

Jde o kamarádskou výpomoc a tak detaily Vaší případné vzájemné dohody o výpomoci jsou na každém z Vás, stejně jako detaily vzájemného vyrovnání, detaily dohody o protislužbě, apod. Opět mohu jen zopakovat, že jak si to uděláme, takové to budeme mít a něčím prospěšný může být skutečně každý, takže netřeba soukromničit, a netřeba se bát se o sobě napsat, čím můžete být prospěšní. Každý jistě dokáže něco, co naopak jiní ocení. 🙂

Díky a těším se na Vaše reakce!

Tosha752

Zruč nad Sázavou

1718629129