Už je to tady!

21. prosince začíná kalendářní zima. S ohledem na zkušenosti z předchozích let ani nevíme, jestli vůbec nějaká zima dorazí. (Ale snad přeci jen dorazí, protože Klausovic Vašík povídal, že globální oteplování neexistuje… :-/ )

Motorkářům se to už zase překlápí… 😉 Ještě tu ani nebyly vánoce, ale můžeme se už začít radovat… 😉

Protože 21. prosinec je nejkratší den… Ale 22. prosinec to už bude neznatelně lepší… A 23. zase, na Štědrý den bude den zase kousek delší a tak dál a tak dál… A až přejdou nejchladnější zimní dny, budeme mít další čtvrtinu roku za sebou a kolem období rovnodennosti nejspíš už i ti méně otrlí vyrazí na cesty… I když možná ani ty studené dny nepřijdou a budeme moci vyjet dříve, nebo budeme jezdit dokonce celou zimu, ale kdo to ví? (Snad jen Doník Trampů všechno zná, ale toho to taky vůbec nezajímá… :-/ )

Každopádně: zima sice teprve začíná, ale pozitivní je, že už tu máme zimní slunovrat 2018! Těžko dnes říci, jestli bude léto průměrné a budeme tak moci na motorce jezdit po většinu sezóny, anebo jestli se budeme v červenci a srpnu škvařit tak, jako letos… Těžko dnes odhadnout, jestli opět nebudeme trpět nechutenstvím k jízdě po extrémně rozpálených silnicích, kde už člověka ani jízda na motorce neochlazuje, protože se zdá, jako by projížděl obřím fénem… (Osobně bych si vybral tu první variantu… 😉 )

Každopádně zimní slunovrat 2018 je zde – astronomicky v 23.23 hod zahájíme tu „lepší“ půlku roku… 😉

Halelujá… 🙂

Tosha752

Zruč nad Sázavou

1721954797