Zpřístupnění diskusního fóra pro registrované

Na diskusním fóru probíráme různé věci, někdy zajímavá technická témata, jindy jen tak tlacháme o nesmyslech, nebo se špičkujeme. Občas si tam lidé vymění telefon, ačkoli to takhle „veřejně“ nedoporučuji a doporučuji využít tohoto nástroje. Někdy je i z kontextu diskuse lehce zjistitelné, odkud diskutující je, případně o koho přímo jde. Za situace, kdy je diskusní fórum dostupné veřejně, jsou také tyto informace veřejně viditelné. A už se mě dva lidé ptali, jestli by se to dalo nějak ošetřit?

Dobrá zpráva je, že by to “nějak ošetřit” šlo. Jako jiné stránky (např. kontakty na další kamarády) – také diskusní fórum se dá „uzamknout“, aby nebylo vidět „z venku“. (Přemýšlel jsem ale, jestli má smysl diskusi nechávat viditelnou a dostupnou pouze pro určitou část návštěvníků tohoto webu, nebo jestli by třeba nestačilo uzavřít jen její některé části. Tohle asi uvidíme až časem). Na Raider stránky chodí stejně především majitelé těchto motocyklů a registrovat se může i zájemce, který Raidera nevlastní, ale nějakým způsobem ho známe, např. z našich akcí.

Každopádně jsou nyní stránky lehce upraveny tak, že diskuse jsou viditelné pouze přihlášeným uživatelům. Z hlediska uživatelského pohodlí se nic nemění, protože registrovaný uživatel si může v prohlížeči počítače, mobilu, či tabletu jednoduše nastavit zapamatování přístupových údajů, takže i části stránek, které nejsou pro registrované návštěvníky zvenku k dispozici, zůstanou registrovaným opakovaně dostupné.

Poznámka: Stránky Raideristů a jejich přátel jsou (víceméně) zdarma, nikdy tedy nebudou na nějaké extra profesionální úrovni a ani nemají být bůhvíjak masové. Je to ale naše platforma a stránky budeme mít takové, jaké si je všichni uděláme. Budou “žít” mimo jiné i tak, jak bude “žít” jejich diskusní fórum. Mnoho lidí čeká, co za ně vymyslí a napíší druzí a byla by škoda nechat stránky “žít” málo. Myslím, že každý z nás může něčím přispět a rozhodně se za jakýkoli příspěvek nemusí stydět. Od nynějška mj. i proto, že diskuse jsou dostupné pouze zaregistrovaným a přihlášeným návštěvníkům. 😉

Tosha752

Zruč nad Sázavou

1718630158